dinsdag 27 januari 2009

Kopzorg


Sinds de mens zich heeft opgericht en op zijn achterste twee poten is gaan lopen vindt er, onder invloed van de zwaartekracht, geen optimale doorbloeding meer plaats in zijn hoofd.

Borstel je hoofdhuid dagelijks stevig maar met gevoel voor het slapen gaan en na het ontwaken. Ook kun je op een stoel gaan zitten met je hoofd diep tussen je knieen of ga gewoon eens kruipen.    
Dat beweging goed voor je lijf is weten we allemaal maar daarbij zien wij de musculatuur van het gezicht bijna geheel over het hoofd. En dat terwijl er naar ons gezicht het eerst wordt gekeken, ons visitekaartje dus.

Wel eens gehoord van voorhoofds-, oogkring-, ooglid-, neus-, wang-, mondkring-, grote jukbeen-, trompet-, kin-, mondbodem-, tongbeen- en brede halsspier. Of van wenkbrauwrimpelaar.?

Met eenvoudige gezichtsoefeningen worden slappe spieren weer stevig en klaart je gezicht op. Vergeet niet eens flink te lachen !

Je “ neurale netwerk ” doorbloedt ook beter en dat komt je denken en doen ten goede. Want wordt niet alles vanuit het hoofd geregeld.?

Geen opmerkingen: