maandag 19 december 2011

Geldig geld geldt



Geld is een handig ruilmiddel maar wij denken vaak dat het een tovermiddel is om al onze behoeften te bevredigen, zonder er bij stil te staan dat er altijd een prestatie in het verleden , heden of toekomst tegenover moet staan.

Eenvoudig uitgelegd werkte het vroeger zo dat de een knollen raapte en de ander op jacht ging en een konijn ving. Zij deelden de knollen en het konijn. Maar als de knollenraper in het moment van nu geen behoefte had aan konijn maar de jager wel aan knollen moest de jager die kopen door de knollenraper iets anders te geven zoals bijvoorbeeld zout. Zo ontstond de reele economie ( huishouding )

Geld, in de vorm van schelpen , munten of hoe dan ook , maakt de ruilhandel flexibeler en is dan ook wereldwijd aanvaard. Vreemd is dat er zoveel verschillende valuta zijn. Een mondiale munteenheid , noem het de " terra ", zou naar mijn mening meer welvaart brengen en de valutahandel , een van de uitwassen van de irreele economie die zo verwoestend heeft huisgehouden , laten verdwijnen.

Veel mensen en zelfs hele naties geven meer geld uit dan er binnen komt en zijn zo afhankelijk van iemand of een instelling die geld wil uitlenen. Zij zijn al zo gewend aan een begrotingstekort dat zij niet meer beseffen dat zij geen vrij mens en natie meer zijn.

Wanneer je zonder gelijkwaardig, waardevast en courant onderpand geld leent om te consumeren is het leed al geschied.

Want bij onveranderd leefpatroon en zonder zekerheid van hogere inkomsten in de toekomst staat al van te voren vast dat je niet in staat zult zijn om de schuld af te lossen.

Leen je met onderpand zoals bijvoorbeeld een gouden armband, dan verbeur je weliswaar die armband als je de lening niet kunt terugbetalen maar je hebt dan ook geen schuld meer.

Wordt het geen tijd voor ECO NOMIE , een milieuvriendelijke huishouding met respect voor terra en haar bewoners waar alleen geldig geld geldt.





Geen opmerkingen: