dinsdag 12 mei 2015

Vredesvoorstelling


Heb je je wel eens een vredesvoorstelling gemaakt. Hoe de wereld er uit zou zien als het werkelijk overal vrede zou zijn.

Totale vrede heeft grote gevolgen en veroorzaakt wereldwijd ingrijpende veranderingen.

MANIFEST

Wereldwijd zijn alle werknemers in de wapenindustrie , m.u.v. de sector schietsport , ontslagen. 

De bouwsector wordt ingekrompen omdat wij niet meer hoeven op te bouwen wat wij eerst hebben platgegooid.

De scheepvaartindustrie bouwt geen oorlogsschepen meer en in de vliegtuigindustrie is de bouw van gevechtsvliegtuigen gestaakt.

De activiteiten in de ruimtevaartindustrie zijn sterk uitgebreid omdat er nu genoeg middelen zijn om het heelal verder te gaan verkennen.

Er vindt een versnelling plaats in het ontdekken van nieuwe duurzame energiebronnen die elders in het heelal beschikbaar zijn en de lasten voor de aarde kunnen verlichten.

Vernieling , diefstal , moord en doodslag komen niet meer voor dus politie en rechtelijke macht worden aanzienlijk ingekrompen evenals het gevangeniswezen.

De fabricage en handel in drugs wordt gelegaliseerd zodat er in navolging van alcohol en tabak controle op kan worden uitgeoefend.

De irreele economie , die zo verwoestend heeft huisgehouden , bestaat niet meer. De terra is de mondiale munteenheid en maakt valutahandel overbodig.

De voorlichting over geboortebeperking wordt uitgebreid zodat de wereldbevolking evenwichtiger groeit. Gezondheidsprogramma's worden verder verfijnd.

Psycho-sociale ondersteuning wordt gemeengoed waardoor de drempel wordt verlaagd om je geestelijke ballast kwijt te raken.

De pers raakt de helft van de bladvulling kwijt temeer omdat roddel, leugens en bedrog niet meer bestaan en vindt ander nieuws wat goed voedsel is voor de geest.

Godsdiensttwisten en oorlogen zijn voorbij.Iedereen uit zich op zijn eigen wijze maar aan de basis hebben alle mensen hetzelfde geloof 

Krijgsmachten worden full-time reddingsdiensten en worden aangewend voor het optimaliseren van hulp bij natuurrampen en ongelukken.

Vechtlust en prestatiedrang kunnen we uiten in allerlei wedstrijden op het gebied van sport ,spel en kennis.

Vredesbewegingen krijgen een adviserende taak hoe men moet omgaan met de veranderingen nu het pijnlijk verlangen naar vrede is opgeheven.

De mensen , die kunnen en willen werken en door de vrede hun baan hebben verloren, vinden hun weg naar sectoren die om personeel zitten te springen.

Geen opmerkingen: