woensdag 12 december 2007

Natuurzuiver

De verleiding van snelle happen met veel vet en die van alcohol hoef je niet altijd te weerstaan, mag wel, als je maar zorgt dat er geen opstapeling van die voedingsstoffen plaatsvindt.


Alleen dan kun je bewust voelen wat voeding en drank voor uitwerking op je hebben en geeft je lichaam feilloos aan wat goed en vooral wat niet goed voor je is.

Hoe meer gifstoffen de lever moet uitfilteren, des te meer overwerkt en traag deze wordt. In de loop van de tijd, raken de spijsverteringskanalen en ontgiftingswegen verstopt wat resulteert in aangekoekte afvalproducten langs de darmwanden.

Dit, naast het bederf van de afvalproducten, berooft ons niet alleen van vitale voedingsbouwstoffen maar produceert ook vervelende symptonen zoals slechte adem en lichaamsgeur.

Bij het eten van kleine beetjes, zullen er weinig ophopingen zijn waaruit door verkeerde afbraak stankstoffen kunnen ontstaan.

Ik raad aan in een schriftje bij te gaan houden wat en hoeveel je eet en drinkt.

Op die manier dwing je je brein om niet alleen emotioneel maar ook rationeel met eten bezig te zijn. Dan ga je zelf ontdekken en voel je bewust wat voeding en drank voor uitwerking op je hebben en geeft je lichaam feilloos aan wat goed en vooral wat niet goed voor je is.

Belangrijk is dat je "graag blijft " Dat wil zeggen dat je eet als je honger hebt en drinkt als je dorst hebt en zorgt dat je een licht honger-en dorstgevoel behoudt. Wanneer je overvoed bent en eet uit emotie dan voel je je niet bevredigd en wil je nog meer eten terwijl je het dan juist niet nodig hebt.

Het heerlijke gevoel dat je krijgt wanneer je je honger stilt en je dorst lest geeft je zoveel bevrediging dat je minder nodig hebt. Je zult ook tot de prettige ontdekking komen dat je het gewicht krijgt en of houdt dat bij je past.

Natuurzuivere stoffen zijn stoffen "in natuurlijke staat" die geen bewerking ondergaan zoals groente, fruit, planten en het perssap daarvan.Ook koudgeperste, niet geraffineerde olie (olijf, soja etc) behoort daartoe. Natuurlijke stoffen, stoffen op natuurlijke basis en natuuridentieke stoffen hebben wel bewerkingen ondergaan en staan verder van hun natuurlijke oorsprong af.

Synthetische stoffen tenslotte zijn niet in de natuur te vinden. Gebruik zoveel mogelijk natuurzuivere stoffen.

Dat geldt overigens niet alleen voor inwendig maar ook voor uitwendig gebruik, bijvoorbeeld bij het wassen en het voeden van je huid.

Geen opmerkingen: