vrijdag 12 februari 2016

Geestelijke genen

Neen , het was zeker geen onbevlekte ontvangenis . Evenals veel andere mensen ken ik mijn verwekker  niet. Mijn moeder raakte ongehuwd zwanger en het was moeilijk voor haar om er vrijuit over te praten.

Zij zei zelfs niet eens de juiste naam van de man te weten. Het is moeilijk te bepalen of mijn moeder het écht niet meer wist of het niet wilde vertellen. Misschien was het een vluchtig contact, misschien heeft ze bewust of onbewust de herinneringen aan een moeilijke tijd verdrongen.

Voor mijn moeder is de verwekker van mij alleen een vroegere voorbijganger bij wie ze , naar zeggen , vergeefs aan de bel heeft getrokken. Voor mij  ligt dat anders want ik heb toch de helft van de genen van deze man en heb geen slechte ervaring met hem. Je wilt toch je oorsprong kennen.

Het is echter te danken aan de goede relatie , die ik vijftig jaar met mijn stiefvader heb gehad ,dat ik kan leven met het feit dat ik mijn verwekker niet zal leren kennen.

Ik ben blij met de geestelijke genen die ik in de omgang met mijn stiefvader van hem heb meegekregen en die in positieve zin hebben bijgedragen aan wie ik nu ben.


Geen opmerkingen: